SMÅPRAT

Helsingborg

Tisdag på väg mot Helsingborg. Jag skall mäta av ett kök som skall nytillverkas enl en engelsk förlaga. Kul! Engelsk inredning e ofta komplex med detaljer som ögat kan vila på. Eller e jag bara arbetsskadad!

Vitlackerat i reguljär mdfLördag morgon, dagen efter monteringen av elementskydden i långedrag. Det blev riktigt bra, det va alla överens om! Valcromaten såg nästan ut som sten när den hade klarlackats. Personligen tycker jag att även det vita passade in i miljön riktigt bra! Döm själva och ha en underbar helg!

Grå ValcromatJag funderar på hur det skulle bli om man blandade i gula orangea och gröna ribbor. Jag tror det skulle bli effektfullt, men färgerna bör nog plockas upp av detaljer i inredningen då. Det är ju inga problem iof. 😉

Tisdag!

Idag ringde dom ifrån lacken och berättade att elementskydden i valkromat  ( genomfärgad svart mdf) var klara. Bokade in fredagmorgon med kund som monteringsdag.

Valkromat finns i färgerna röd, gul, blå, grön, grå, svart, och orange. Densiteten är något högre än i reguljär mdf. Den ytbehandlas med fördel som vanlig mdf och kan användas på och till de flesta konstruktioner där vanlig mdf förekommer.

Fortsatte med speedboardsen också. Vi ändrade några detaljer som gör tillverkningen smidigare. Även åkaren kommer att få det bättre då risken för wheelbite* minimeras. Nu är val av lim sista biten i pusslet. Limmet måste vara starkt. Samtidigt e härdningstiden en aspekt att ta hänsyn till för att få till ett bättre flyt i tillverkningen.

* wheelbite inträffar när man svänger kraftigt i hög fart och hjulet tar i brädan. Det hjulet som då tar i brädan bromsar då kraftigt och i regel faller man utan att man hinner reagera.

© 2009 Ringöns Snickeri i Göteborg AB. All Rights Reserved.

Improve Your Life, Go The myEASY Way™